nedeľa 25. augusta 2013

Rýchly vege burger


Aj keď sa už leto pomaly končí, ešte stále je grilovacia sezóna. Ak aj vy neznášate tie (ne)súcitné pohľady ostatných spolugrilujúcich mäsožravcov, ktorí sa zahryzávajú do svojich čerstvo ugrilovaných krvavničiek, typu "chúďa dievča/chlapec, určite je jej teraz ľúto, že nepapá mäsko, príp. tak jej/mu treba, má jesť mäso, nech teraz na nás hladne pozerá", mám pre vás rýchly a veeeľmi chutný tip na vege burger, ktorým im tie ich pohľady vytrete. Ak sa už nechystáte grilovať, dá sa tento vegeburger urobiť takisto rýchlo aj doma.


Z čoho:



- žemle vášho výberu
- tofu vášho výberu
- zelenina vášho výberu (ja mám ľadový šalát, paradajku, cibuľu)
- horčica
- chilli omáčka
- grilovacie korenie, karí korenie, aké chcete korenie

1. Prerežte tofu po dĺžke na polovicu, pretože je dosť hrubé, ak aj rozdelíte na tri časti bude to stále ok.
Posypte hojne koreninami. Ak zaživate po veľmi korenistom jedle na záchode tortúru, nemusíte s ním hojniť.
A šup s tým na gril. Ak si burger robíte doma ako teraz ja a nechce sa vám grilovať v trúbe, stačí opražiť nasucho na panvici.

2. Medzitým ako sa vám korenie škvarí na tofu, pripravte si zbytok vecí. Na prerezanú žemlu dajte na obe strany horčicu, chilli omáčku (s hojnosťou omáčky platí to, čo s koreninami v prvom bode. Ja som to trochu prehnala a musela som mierne rozdychávať). Na jednu polku dajte ľadový šalát, cibulu, na druhú rajčinu.


3. Po zhnednutí je už tofíčko hotové a môžme vpratať do žemle.  Inak kľudne môžte tofu ešte prerezať na polku, ako tak pozerám, bolo to celkom neúmerné k tejto malej žemli...
Nejesť v nových alebo kostolných šatách! Riziko upatlania je celkom vysoké. Alebo som len ja nešika :P
K burgrom samozrejme patrí dobré pivo:) Ať chutí!

Doba prípravy: 20 minút
Cena: všetko aj s pivečkom za 4,60 z Treska, z 1 tofu však môžu vyjsť až 4 burgery, takže 1 burger vyjde tak okolo 1 evri. Gúd díl!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára