V sobotu sme sa rozhodovali, čo urobiť na celý víkend, aby sme nemuseli otročne variť každý deň, ani sa nám nechcelo variť dlho a toto jedlo splnilo obe požiadavky. Vydržalo až do nedele večer pri tempe dve osoby, obed, večera aj nočné hlady B)
ČO na to:
500 g penne cestovín
dve plechovky/1 veľká/ rajčinového pretlaku
4 rajčiny
2 mozzarelly
4 šampióny
cibuľa
tvrdý syr na posypanie
bazalka, čierne korenie, provensálske korenie (iné koreniny podľa vášho výberu)
1. Uvaríme cestoviny a dáme ich na zapekací plech.
2. Na panvici rozohrejeme olej, opražíme cibuľu, pridáme k nej nakrájané šampióny, ktoré opražíme, kým nezhnednú a nezmäknú. Potom k nich pridáme na kocky nakrájané, šupiek zbavené rajčiny, koreniny a soľ. Necháme cca 10 minút dusiť, kým rajčiny nezmäknú, ale aby z nich nebola úplná kaša.
3. Túto zmes potom nalejeme na cestoviny v plechu a spolu premiešame. Potom pridáme na plátky nakrájanú mozzarellu a opäť premiešame.
4. Do rajčinového pretlaku pridáme trochu čierneho korenia a soli a nalejeme na plech s cestovinami, zamiešame, uhladíme.
5. Na záver posypeme postrúhaným tvrdým syrom a dáme piecť do predhriatej trúby na 180 stupňov. Keďže sme chceli, aby boli šťavnaté, nedali sme ich zapiecť do úplného tvrda (cca 30 min.). Ale každému jak je libo :)
Konečná verzia. Plech padol za dva dni, ale dojmy ostávajú dodnes :P Odporúčam k tomu zapiecť i olivy, my sme ich mali v chladničke a zabudli sme na ne, tak sme si ich dali len s cestovinami na tanier. Schmacken Sich Sie bitte!
Čas prípravy: 50 min.
Cena: cca 6,50 E. Pomer cena/množstvo/chuť sa určite oplatí;)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára