Ako som spomínala, indické jedlá sú moje najobľúbenejšie a toto jedlo je z nich asi moje naj.
Tento recept je trochu prerobenou verziou populárneho indického jedla Palak paneer. Prerobenou preto, pretože originálne sa robí s panýrom, indickým syrom vyrobeným veľmi jednododucho z mlieka. Robím ho k tomuto aj ja, keď mám čas. Keďže som teraz čas nemala, nahradila som ho s tofu. Chutí to podobne, ale panýr je panýr (čoskoro sem prihodím recept aj naňho, ale môžte si ho nájsť aj inde).
Keďže som začala variť a zabudla som fotiť, tak sa za absenciu fotiek z jednotlivých krokov ospravedlňujem, ale aj tak je to very easy B)
ČO potrebujete:
mrazený/čerstvý špenát - trhaný, nepoužívam pretlak, lebo s ním to raz bolo moc vodnaté
kyslú smotanu (pre vegan verziu môžte smotanu vynechať, alebo použiť sójovú smotanu)
1-2 paradajky bez šupky
tofu/panýr
čierne korenie, sladká paprika, čili, zázvor, soľ
kurkuma a koriander - pre pravú indickú chuť je dobrý aj rímsky kmín, garam masala a asafeotida
ako príloha ryža/placky whateva
Postup:
1. Pokrájame na kocky tofu/panýr, posypeme korením podľa vášho výberu a šup s ním na rozohriatu panvicu s olejom. Pražíme kým nebude tofu hnednaté. Potom ho odložíme bokom.
2. V hrnci si rozpálime olej, pohádžeme naň čili, zázvor, koriander, indické koreniny, okrem garam masaly (tá ide až na konci varenia). Chvíľu ich opražíme, potom pridáme na kocky nakrájanú paradajku bez šupky, podlejeme trochou vody a podusíme, kým sa rajčiny nerozt...prplajú B)
3. Po tomto kroku pridáme špenát a miešame, kým sa v tejto šťave nerozpustí. Potom pridáme soľ, čierne korenie, sladkú papriku. Nehovorím množstvá, lebo každý má iné chute a mierky.
4. Nakoniec pridáme kyslú smotanu (tiež množstvo podľa chuti), rozmiešame a nakoniec pridáme garam masalu.
Voalá! Najlepšia je k tomu ryža, ale aj rôzne placky, pity a pod.
Bon apetit.
Čas: 30 min.
Cena: 3,40 aj s ryžou (okrem indických korenín, to máte mať už doma:P A vyjde z toho aj 5 porcíí. Ale upozorňujem, že je to tak dobré, že si asi budete naberať znova B)

Lassen Sie sich schmecken!
OdpovedaťOdstrániťmnam <3 zitra se do toho pustím, jen musím sehnat ten zázvor.
OdpovedaťOdstrániť